Започвам тази тема с идеята да опишем бисерите с които чуваме всеки ден. Нека забавата да започне... 1. Пациент в аптеката: - Ъъ, дайте ми един Индезит, от 10 ако може.
2. Пациентка в аптеката: - Може ли, една валериана от натуралната, ако може защото другата не ми действа!
3. С пациент забравил кутийките, се уточняваме за вида на лекарствата. - ... и едни бели, като васул (Фасул) за грипа, и едни ситни като леща за краката. (Оспамокс от 1000, и индометацин тб.)
4. Подобен на него пациент: -Дай, едно от ония (онези), дето (където) като го хвърлиш във вода вика "Фъш" ! (ефералган на таблетка от 500)
5. - Дай ми нещо за сърце. - Какво да бъде точно? -Абе, не за мен, а за брат ми, ти знаеш какво му даваш.
6. Жена научила нова дума: - Дайте ми един ГЛИСТЕР (блистер) аналгин.
7. Как се изващават имената на лекарствата АЛАЛГИН -аналгин Оспатокс - оспамокс Деанхит -Деанксит Асопрен - вазопрен (на кутията V изглежда като част от украсата на кутията)
1. -Дайте ми два аулина -Аулина е свършил, мога да ви предложа Нимезил -Аааа не, в Аулина има и противовъзпалителна съставка.
2. -Дайте ми едно листче аспирин
3. Не помня кой ми беше споменал за лекарствата Клиторазол (Клотримазол) и Птеродактил (Предуктал)
4. От един колега -Дайте ми нещо за глава -Чук?
5. От друг колега -Дайте ми нурофен за температура Връща се след 10мин -Ама не е този, обадих се на GP-то си и той каза че имало някакъв нурофен с температуропонижаваща съставка
6. Младо момиче връщащо се от дискотека -Дай ми един блистер ранитидин от 300 -Заповядайте Веднага гълта три наведнъж -?!?!?, Това не трябва да се пие така!!! -Ооо няма страшно, аз вчера изпих 15 бусколизина -?!?!?!!??!!!. Нищо чудно че имаш проблеми със стомаха...
нема начин да нема начин в началото бе словото, а словото бе 2 бита, тогава първият програмист разделил единицата от нулата и видял че така било по-добре ...
Вчера клиентка влиза и казва:До сега пиех по един флакон цилест.Искам да го сменя,щото сега съм в менопуза /рабирай-мензес/ ,а ма искам само един флакон
В тоя ред имам записани бисери безброй - ето някой: сироп на д-р Тайсън;хапчета за успокояване динамит-т.е деанксит;опрасен- упсарин;геройвитамин-геритамин;тубоцин 150 милиметров;превръзки с канарчета;Търсили са ми хапчета за изрусяване на мозъка т.e за оросяване и т.н
от един колега: пациент:"дай ми нещо за сърце! к'во ще ми препоръчаш?" маг.фарм.: "кардиолог!" пациент: "дай го! колко ша струва?"
това беше добро :}}}
нема начин да нема начин в началото бе словото, а словото бе 2 бита, тогава първият програмист разделил единицата от нулата и видял че така било по-добре ...
Сетих се и за други бисери - лалалгин/аналгин/, мусколизин/бусколизин/, жоптен/гоптен/, епар/енап/ и т.н. Те край нямат. Най-много ми хареса преименуването на "летящите".
Въпреки,че е от около 3-4 години и сега е валиден. ------------------------------------------------- Мутра влиза в аптека: - Десет презерватива, моля! Аптекаря се натяга: - А какви да бъдат? Бързи като Порше, красиви като BMW или надеждни, като Volvo? - Абе, като джип да са и без това ще се завират из дупките!
"The love you take is equal to the love you make."
Пак ще спомена чудодейните реклами: Две жени на средна възраст едната пита - Имате ли Метадон?!!!!! След кратък разпит стигнахме до истината - Меладорм на чайкафарма!!!