Във връзка с едни 8%, които касата ни взимаше навремето съм решил да пусна една програма с която работих 2005 година. Програмата се казва Pharma.exe и се разпространяваше безплатно. Към нея бях закупил допълнителен модул PRNZOK На тази страница може да ги изтеглите -линк- . За съжаление няма никакви данни за връзка с програмистите. Като е "инсталирам" - май това не е много читава инсталация, просто копираш папка Pharma в Program Files и е стартирам дава грешка "неуспешно свързване на базата данни". Имаше някъкъв чалъм това да захапе, ама при мен не става. Благодаря предварително.
Намерих някакви телефони, ама изглеждат доста стари "За допълнителна информация – обърнете се към разработчиците на този програмен продукт : Георги Костов – тел. 048-993-770 Борислав Димитров – тел. 098-527-599" Утре ще се пробвам и на тях Инсталира се Демото. Там излязоха по нормални телефони. 0889-715-784 0887-649-727
Зависи от подсъзнанието. По разголващо щеше да бъде "Колеги помогнете да я ОПРАВЯ тази дърта PHARMA" Все пак никой ли не се е занимавал с туй чудо, или по вероятно админите и компютърджиите спят още ?
Това съобщение означава ,че липсва базата данни в папаката където програмата я търси.Ако някога сте деинсталирали програмата то тогава и БД е била изтрита и сега дори да пуснете програмата с нова БД,тя ще е празна и нямя да ви свърши никаква работа.Информацията за вашата работа от 2005г. я няма.Ако някога сте правили архив и успеете да го намерите тогава може нещо да се направи.Програмистите не могат да ви помогнат,щом като я няма информациятя ви,освен да кажат как се казва файла с БД и ако евентуално е някъде останал на диска да се търси,ако сте работили на този компютър
Имам архив от 2005. Той представлява една папка Pharma, в която има: DecryptDrugDataASP.exe EncryptClaimsDataASP.exe MDBArchiver.exe Pharma.exe Gen.dll zlib.dll Pharma.mdb, и още дребосъци Имам и подпапка \Pharma\Archives със файлове Pharma_ххххххх_хххххх.mdb.ga Това беше напълно работеща програма. Сега искам на нов компютър, да е инсталирам. Мястото и беше в Program Files, където я поставям. Стартирам Pharma.exe , базата данни (която е пълна, а не празна!) е имам Pharma.mdb. Въпроса е че не мога да накарам Pharma.exе -то да я прочете.
От сайта който го дадох -линк- има архив на същата папка Pharma - на реда програма Pharma. Опитах се с нея като сложих моята база данни, и там ми дава същата грешка. Опитах се и с празната база - пак не става. Базата ми се намираше в папката Pharma. Там слагам и празната база. Опитах се да възтановя от архив, с MDBArchiver.exe, възтановява нещо и с Pharma пак не захапва базата данни Въпроса ми е как да инсталирам Pharma на нов компютър, и да е накарам да захапе моята база данни?
Щом като файла на БД е с разширение .mdb,значи БД е акцесова и не е необходим никакъв сървар или помощни програми за да работи под Windows.Просто не я поствяш в нужната папка,където програмата я търси.Провери в настройките на програмата дали няма настройка на път до БД.Обикновено програмистите я слагат в Program Files/Pharma/Data или нещо подобно но никога само в Program Files.Трябва да инсталираш програмата а не да копираш някакви файлове.При инсталацията програмата си качва необходимите файлове на необходимите места.Ти сам не можеш да го направиш.Надали и програмиста ще можи да го направи на ръка.Ако не намериш инсталационните файлове и не я инсталираш чрез тях просто се откажи.Няма да стане.