Драги колеги,остават около два месеца до втория конгрес на БФС.Това определено ще е един много важен конгрес.Досега обаче няма официална информация,но за сметка на това не липсват слухове кога и къде ще се провежда,кой ще създаде екип и ще бъде номиниран,какъв ще е дневния ред и т.н. Хубаво би било от БФС да излязат с информация какво се готви,защото съм изключително притеснен от слуховете,че Мирослав Ненчев прави опити да елиминира две основни РФК-та,за да си запази екипа и собственото място.Надявам се Ненчев да знае,че и да не иска пак трябва да обяви мястото и датата на конгреса поне месец преди провеждането му.Нека тези избори бъдат честни,без мишкуване и този който заслужава да бъде избран.Нека това да се реши от всички фармацевти,а не от сегашния УС. За това призовавам УС на БФС да излезе с официална информация в най-скоро време за:мястото на провеждане на конгреса,датата на провеждане и естествено дневния ред,май-малко защото в дневния ред трябва да се включи промяна на кодекса по етика,а той се отнася до всички фармацевти и всички РФК-та,които трябва да дадат своето професионално мнение.
Не са слухове,даже три РФК-та иска да отсвири сомът Льоня.Става въпрос за София(почти никакъв шанс да се съберат),Пловдив кворума е съмнителен и Варна.Обаче за сведения на сома и без тези три РФК-та може да има конгрес и айде сома у ряката.
Ооо датата си е определена,мястото също.Именно за това не пускат протокола от последното заседание.Сома иска да прави конгрес на морето че иначе ще дойдат много делегати от София и Пловдив и ще го хвърлят за стръв.Голям страх,той Тошко ще му разкаже играта
Става въпрос за София(почти никакъв шанс да се съберат),Пловдив кворума е съмнителен и Варна.
Кворумът в София и Пловдив нали всички разбираме, че не се контролира от "висшата сила" - Ненчев или който и да е от настоящия УС. След като хората не желаят да са активни, ще се случва каквото кажат по-малките. При всякакъв род избори е така - първата работа е да осъществиш правото си. Ако масово не се направи, управлява се чрез един малък и непредставителен процент. Но си е законен и легитимен. Друг въпрос е, каква точно промяна искат хората и дали знаят какво искат. При подобни ситуации на настоящата, от страх какво може да се разбърка, редица активисти ще искат запазване на статуквото. И да речем, че нещата в София и Пловдив се случат в добра посока. Има една доста неприятна хватка, на която съм свидетел от много години. На един подобен конгрес, основно и продуктивно време се губи в протяжни поздравления, отчети, приказки. Не е изключено и нарочно бавене, да не говорим за несъзнателно разпиляни изказвания. Представете си, че конкретната работа започне малко преди полунощ, какво ще е състоянието на хората и колко от тях ще слушат внимателно. Ще бъде добро постижение да се постигне един разумен резултат - при избор на председател на БФС, последният да си подбере УС. И нека поне тук имат възможност някои колеги да го прочетат. Ако нещата на този конгрес не се развият благоприятно и след време чуете приказки - ами то нямаше добри предложения за избор, не вярвайте. Не е вярно. Добра воля не е имало. Дано поне един делегат си спомни, че Ненчев сам е обещал при неизпълнение на редица точки от програмата си, да подаде оставка. Той няма морално право да се кандидатира.
Вместо УС на БФС да направи всичко възможно и да помогне на РФК-София,РФК-Пловдив и РФК-Варна, както излиза от слуховете, да съберат хора за събранията, те ще ми правят конгрес на морето и без да се интересуват от тези три града. А колко време след преизбирането си мислите, че ще издържите така ? В тези три града са половината от членовете на БФС.
Когато човек остарее - умира. Същото се случва и с една партия.
Проблемът на РФК-София, РФК-Пловдив и РФК-Барна е, че просто не могат да превъзмогнат факта, че човек от малък град като Видин е начело на съюза.Престанете да злобеете, комплексари такива!
Проблемът на София, Пловдив и Варна е, че е трудно събирането на кворум при такава численост на колегиите. За това обаче, УС на БФС едва ли има някаква вина. УС на БФС спазва изискването да обяви провеждането на редовен конгрес. Друг е въпросът дали конгрес за три дни и на отдалечено място е добре изпълнима идея. Всякакви приказки за злоба и комплекси, както и за неясни идеи за отсвирване на цели колегии от конгреса, намирам за проява на лош вкус. Да направим възможно провеждането на един цивилизован форум, да дадем шанс на всички представители,избрани от колегите си, да защитят позициите си, да не влизаме в байганьовски предизборни крясъци. Мисля, че това зависи от всички ни и тук в този форум, и на събранията по места. Най важното е да подредим приоритетите и като важност, и като възможност за изпълнение. Поздравявам всички представители на РФК Стара Загора за успешно проведеното събрание и за коректния тон. Дано това да се случи и в други градове !
Проблемът на РФК-София, РФК-Пловдив и РФК-Барна е, че просто не могат да превъзмогнат факта, че човек от малък град като Видин е начело на съюза.Престанете да злобеете, комплексари такива!
Напълно съм съгласен! Аз вярвам че никой не може да свали доказалите се превратаджии и играчи от тройната коалиция /Ненчев, Иванов, Захариева/. След като лозунга от първия конгрес "За по-голяма слава на фармацията" вече се изтърка, сега новите са "Никой ни мо'и на върна на селу!" и "С аграрен манталитет- Напред!"
Всички идеи за това как да бъде проведен конгреса, къде, защо и т.н. са сериозно обмислени повече от година, така че...очаквайте неочакваното. Аматьорите са вече професионалисти...единствено в "провеждането" на конгреси разбира се.
The fuckin' winner is...
[линк]Поздрав за Веско и всички Весо-подобни дъмпингиращи профани...и за служителите на НЗОК и всички РЗОК разбира се
До тук разбрах кой не искате да ви ръководи,но никой нищо не каза кой искате да оглави организацията,ей така две три имена да има,да може хората да си мислят.Дори и анонимно да ги напишете пак е нещо.Само с отрицание не става,дайте предложения и мотиви.
Анонимка,не си права!Ако ще човекът да е от Горно нанадолнище или от Голямо курнаре,няма значение,ако е кадърен и свестен. На останалите колеги,които се изказаха по темата неанонимно-БРАВО! Аз късно влизам в нета и все някой ме е изпреварил да каже това,което мисля.За това единствено мога само да подкрепя Дима,Агримония,Хитко и другите.
В темата най-интересни са ми псевдонимите на пишещите.Ташунко Сапа и Олд Шетърхенд или който там си избирате,дайте да изпушим лулата на мира във виртуалния съвет на старейшините. Извън майтапа,имам забележки по отношение на организацията в предконгресния период.Настоявах за разширен управителен съвет още преди да започнем със събранията по региони.Никакво обсъждане на технологията дори не се е състояло,камо ли нещо по съдържанието на конгреса.Ще ги направим събранията по предишния модел,ние сме вряли и кипяли,но този орган-разширен управителен съвет тотално се изпразни от съдържание и от форма.Последния май беше някъде на пролет.Комуникацията по между ни е съвсем любителска,чат пат с някой по лична инициатива.Истината е,че мотивацията сред членовете хич я няма и проблема с кворума по места наистина ме тревожи.